Valmentajien esittely – Osa 2

12.10.2016

Valmentajien esittely – Osa II

 

Kuka olet ja mitä teet?

- Ville Reponen. Pelaan Punaportin Bluesin miesten joukkueessa, ja olen harrastanut koripallon pelaamista lähes kaksikymmentä vuotta. Olen toiminut muutaman vuoden Punaportin Bluesin “puuhamiehenä” ja omalla panoksellani yrittänyt saada seuran junioripuolta taas käyntiin. Koulutukseltani olen koneinsinööri  ja vapaa-aikani kuluu pääasiassa perheen ja ystävien parissa sekä koripalloilun ympärillä.

 

Koristausta?

- Aloitin koriksen pelaamisen 11-vuotiaana, jalkapallon jäädessä sivummalle. Olen pelannut melkein koko koris-ikäni PuBissa, muutamaa Tampereella vietettyä opiskeluvuotta lukuun ottamatta. Tällä hetkellä pelaan 3 div. koripalloa, PuBin miesten joukkueessa.

 

Valmennustausta ja koulutus / kokemus?

- Ensimmäisen koriskerhon vetovastuun aloitin 18 vuoden ikäisenä. Siitä lähtien olen, muutamaa vuotta lukuun ottamatta, valmentanut koriskerhoja PuBissa. Alkuvaiheessa kävin Nuori Suomi ry:n järjestämän liikunnanohjaajan kurssin. Muuten vinkkejä ja oppia olen hakenut seuraamalla omia valmentajia ja muiden valmentajien toimintaa.

 

Millaista on valmentaa pubissa? Mikä on parasta / mikä motivoi?

- Parasta ja samalla motivoivinta valmentamisessa on huomata, kuinka paljon lapset nauttivat koripallon pelaamisesta. Lisäksi on hienoa huomata kuinka kehitystä tapahtuu koko ajan ja lapset oppivat jatkuvasti uusia asioita. On hienoa kun lapset tulevat esittelemään oppimiaan taitoja ja temppuja meille valmentajille.

Ensimmäistä kertaa meillä on useampia valmentajia junioreiden valmennusringissä. Tämä helpottaa ja auttaa harjoitusten suunnittelussa ja toteutuksessa. Motivoivaa on huomata kuinka paljon paremmin pystyy keskittymään valmentamiseen, kun salissa on useampi silmäpari seuraamassa energisten lasten touhuja.

 

Tavoitteet tälle kaudelle?

- Seuran tavoitteeksi tälle kaudelle olen asettanut juniorikoripalloilun vakiinnuttamisen Punaportin Bluesiin ja sen että lapsille ja nuorille pystytään tarjoamaan mahdollisuus koripallon harrastamiseen myös Hämeenlinnan seudulla. Monen vuoden “hiljaiselon” jälkeen olemme saaneet Tristanin mukaantulon myötä uutta energiaa ja  positiivista menoa junioritoimintaan!

Toivon, että saamme valmentajien kanssa yhdessä mahdollisimman monet lapset innostumaan liikunnasta ja saamaan heille elinikäisen liikkumisen kipinän, vaikka koripallon merkeissä ;)